Humane wetenschappen Maatschappij en welzijnswetenschappen Biotechnische wetenschappen Maatschappij en welzijn Biotechnieken Zorg en welzijn

 

 

[powr-social-media-icons id="69d836e1_1633348817"]


Sober maal - Goed doel


Sneeuwpret


Op 14 maart 2019 organiseerde het pastoraal team van de Sint-Paulusschool, campus Sint-Vincentius te Anzegem een sober maal voor alle leerlingen en leerkrachten van de school.

Dit jaar werkten ze rond het thema: ‘Stap je mee?’. Ze wilden de leerlingen ook eens in andermans schoenen laten stappen. Met de opbrengst kozen ze ervoor een project in Pèrèrè (Benin) te steunen. Dit project, mede ondersteund door de Anzegemse Wereldraad, bestaat eruit dat verschillende Anzegemse scholen een zusterschool krijgen in Pèrère. Het doel is dat de scholen ervaringen kunnen uitwisselen en van elkaar kunnen leren. Mevrouw Ducatteeuw en meneer Vandeginste, twee leerkrachten, bezochten begin maart het zusterschooltje met bijhorend internaat te Pèrèrè.

De opbrengst van het sober maal, €1600, wordt gebruikt om een zonnepaneel te installeren, maar ook het internaat en het weeshuis krijgen wat financiële steun.

Op de foto kun je enkele leerlingen zien en de verantwoordelijken. V.l.n.r. Christophe Vandererven, schepen communicatie en inspraak; Gino Devogelaere, burgemeester; Ann Notebaert, leerkracht; Ann Ducatteeuw, leerkracht.
2de rij: Anja Desmet, schepen onderwijs; Karel Demeulemeester, coördinator project