Update Coronavirus (2020-03-13): Alle lessen worden geschorst en er wordt opvang voorzien.

Sint-Paulusschool - Infodagen

Maakt jouw zoon of dochter binnenkort de overstap naar het secundair onderwijs? Dat is een grote stap in de ontwikkeling van jouw kind. Om een optimale keuze te maken voor een school en een richting, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn.

Omdat we de ontplooiing van kinderen belangrijk vinden, nodigen we jou graag uit op één van onze infoavonden. Hier krijg je een overzicht van ons aanbod op de 5 campussen secundair onderwijs van de Sint-Paulusschool.

Hiervoor komen we naar jou toe.

InfodagenFocus STEM-wetenschappen

Heb je je altijd al afgevraagd waarom de lucht blauw is, waarom je plots plassen kan zien op het wegdek bij warm weer, waarom zware schepen niet zinken,…
Heb je zin om eens te solderen, een robot te programmeren, net als een echte ingenieur zelf een oplossing te bedenken voor een dagdagelijks probleem,…
Ben je niet bang voor labowerk en een chemieshow?
Dan ben jij de geknipte kandidaat voor de focus STEM-technologie. Vanaf september te volgen op onze school vanaf het eerste jaar.


WeGoStemIO 3STW Uitstap Brugge

Op vrijdag 17 januari gingen de leerlingen van 3STW op uitstap naar Brugge, dit in het kader van de lessen 'Integrale Opdrachten'.

Tijdens de IO ‘Belgische toppers’ werken de leerlingen rond drie Belgische topproducten: aardappel, kaas en chocolade. Iedere leerling werkt in groep rond één van deze drie producten. Onze leerlingen maken kennis met enkele Belgische kunstenaars, ze maken gerechten met typische Belgische ingrediënten én ze doen wetenschappelijke experimenten. Om na te gaan in welke mate het Belgisch topproduct bekend is bij de gewone mens stellen de leerlingen een enquête op. Om hun kennis omtrent het topproduct uit te breiden, gingen ze op uitstap naar Brugge. Daar brachten ze een bezoek aan het Frietmuseum en aan Choco-Story. Wie eet nu niet graag frietjes of chocolade?

Alle Foto's