Pastoraal jaarthema ‘kleur je leven’

Op 27/9 hielden we onze pastorale actiedag waarin we tijdens een bezinning ons jaarthema bekend maakten. We kozen voor het thema ‘Kleur je leven’.
We hebben deze dag niet zomaar gekozen, want 27 september is de dag van Vincentius a Paulo, de patroonheilige van onze school. We zijn de ochtend gestart met een ontbijt: gezond en tijd voor gesprek! Daarna was er een bezinnend moment in onze sportzaal en volgden er diverse workshops rond het thema kleur.

Het schooljaar is ondertussen al enkele weken bezig en we leerden elkaar al beter kennen. Je herkent elkaar na een kleine maand op basis van haartooi, kledij, grootte of taal. Maar wat weet je van de binnenkant van die persoon? Van zijn/haar dromen of verlangens? Een spiegel toont je enkel de buitenkant: een glimlach, een litteken, een andere huidskleur …

We zijn allen gekleurd en het is juist dankzij de verschillen tussen mensen dat ons leven kleur krijgt. Vandaar ook ons jaarthema "Kleur je leven".
Het is daarom belangrijk om anderen te aanvaarden zoals ze zijn met hun eigenheid en "hun eigen kleur"! Mogen we jullie uitnodigen om daar werk van te maken?

Het pastorale team wenst jullie een kleurrijk jaar!